Ekologický den – 1. ročník

Po dvouleté covidové pauze se věci vracejí do normálu. A tak naše škola realizovala opět ekologický den. Tentokrát se uskutečnily třídní výšlapy s úklidem odpadků.

1. A

V rámci ekologického dne vyšla i třída 1.A do ulic a okolí Valašského Meziříčí, aby pomohla „uklidit Valmez“. Vybaveni igelitovými pytli a gumovými rukavicemi absolvovali žáci trasu kolem Bečvy na Juřinku, zpět kolem mlékárny a zámku Kinských včetně zámeckého parku. Nasbírané odpadky pak skončily ve tříděném odpadu v kontejnerech.

1. D

Třída, kde kluci drtivě převažují, si nekladla nízké cíle. Trasa byla Štěpánov, Podhájí, horní konec Hrachovce a zpět na Vrchovinu. Posledně zmíněná cesta byla odpadky dobře zaneřáděná. Našli i hrnec s pokličkou a pneumatiku, kus stěny s kachličkami z koupelny však museli nechat na místě. K pneumatice se na ulici výletní našel i kryt a tak Patrik přemýšlel, že když si to nechá a bude se dál pravidelně zúčastňovat těchto akcí, mohl by si do čtvťáku možná složit i auto, ale nakonec si to rozmyslel. Díky tomu aspoň dostal pneumatiku „do civilizace“.

Co říci na závěr? Počasí dobré, atmoška taky, příště jdeme zas.

RNDr. Eva Čtveráčková