Víkend v Londýně

První týden na stáži v Londýně utekl jako voda a čekal nás víkend. Stáž zatím probíhá bez větších problémů a můžeme si užít zasloužené volno. Londýn nabízí spoustu památek a atrakcí, stačí si jen vybrat.

V sobotu jsme se setkali na slavném náměstí Trafalgar Square. Na náměstí jsme shlédli místní pouliční hudebníky a malíře a navštívili jsme National Gallery, kde jsou vystaveny obrazy světových mistrů. Po zhlédnutí expozice jsme zamířili směrem k Buckingham Palace, cestou jsme se zastavili v St. James parku na občerstvení. Dále jsme pokračovali metrem směr South Kensington. Rozdělili jsme se na dvě skupiny, první skupina zamířila do Victoria and Albert Museum a druhá skupina do Natural History Museum.

V neděli jsme pokračovali v prohlídce centra města. Sraz byl tentokrát na zastávce Westminster, přímo pod známým Big Benem. Ten bohužel prochází rekonstrukcí, a tak není moc vidět. Zašli jsme se tedy podívat na Westminster Abbey, pak jsme pokračovali přes řeku Temži k London Eye a odtud metrem na stanici London Bridge prohlédnout si mrakodrap The Shard. Po nábřeží jsme došli až k Tower Bridge. Měli jsme tentokrát štěstí, protože zde zrovna projížděla loď a most se na malou chvíli otevřel, aby umožnil lodi průjezd. Přes Tower Bridge jsme došli k The Tower, k místu,  kde jsou uloženy korunovační klenoty.

Během víkendu jsme se konečně dočkali i typického anglického počasí, které nás občas donutilo schovat se v obchůdcích se suvenýry nebo v obchodních centrech. Po víkendu budou žáci opět pokračovat v práci ve firmách. V pátek nás čeká zakončení stáže a certifikace v agentuře ADC a v sobotu návrat domů.

Ing. Alena Machalová, Ing. Josef Krůpa