Praxe v Londýně

V neděli 19.  května odjelo 12 žáků naší školy v rámci projektu mobility v odborném vzdělávání Erasmus+ 2018-1-CZ01-KA102-047525 na dvoutýdenní stáž do Londýna. Celodenní cestování, nejprve vlakem do Brna a pak z brněnského letiště na londýnský Stansted, všichni zvládli. Z letiště pak následovala cesta do ADC College, odkud byli žáci dopraveni do hostitelských rodin, ve kterých budou mít zázemí po dobu příštích dvou týdnů.

V pondělí 20. května čekalo na všechny úvodní školení v agentuře ADC College, která je zprostředkující organizací zahraniční mobility. Žáci byli seznámení s průběhem stáže, dozvěděli se důležité informace o dopravě po Londýně, ubytování v rodinách a získali také tipy na víkendové volné dny, které mohou využít k návštěvě různých pamětihodností města.

Od úterý 21. května už všichni pracují v jednotlivých londýnských firmách, tak jak je pro ně zajistila právě zprostředkující organizace ADC College.

Tento čtvrtek čeká žáky po práci mentoring v agentuře ADC, tj. pohovor s pracovníkem agentury, během kterého budou dotazováni na spokojenost s ubytováním, zařazením na pracovní pozici ve firmě a mohou zde také sdělit a vyřešit případné problémy.

Největší obavy měli žáci z dopravy po Londýně, která je na první pohled velmi komplikovaná. Po pár dnech však určitě zjistí, že pohybovat se po Londýně v Undergroundu není tak složité, a všichni v pořádku docestují tam, kam budou potřebovat. Na nadcházející víkend je připravován bohatý program v centru města, jehož náplní bude návštěva nejzajímavějších míst Londýna.

Přejeme žákům, aby si pracovní stáž užili a získali spoustu zajímavých zážitků a zkušeností.

Ing. Alena Machalová, Ing. Josef Krůpa