Víkend v Irsku

Stáž projektu Erasmus+ „Volá Dublin a Londýn“ 2018-1-CZ01-KA102-047525 je v plném proudu a čekal nás volný víkend. Zatím vše probíhá bez větších problémů, jak ve firmách, tak na ubytování v rodinách.

V sobotu jsme navštívili historické centrum města a absolvovali jsme exkurzi na Bow Street v Jameson Distillery. Prohlídka byla velice zajímavá, dozvěděli jsme se spoustu informací nejen z historie, ale i ze současnosti výrobce jedné z nejlepších irských whiskey. Sobotu jsme zakončili nákupem dárků a suvenýrů na rušné ulici Henry Street.

V neděli jsme měli v plánu výlet mimo Dublin, abychom poznali i okolí města a typickou irskou krajinu. Nakonec jsme se rozhodli pro výlet vlakem do městečka Bray. Cesta trvala necelou hodinu po pobřeží směrem na jih od Dublinu. Bray je velmi krásné turistické město, které nabízí spoustu zajímavostí. Nám se nejvíce zamlouval vrchol kopce Bray Head. Z vrcholu kopce byl nádherný výhled na moře, útesy i do vnitrozemí.

O víkendu nám přálo počasí a díky tomu jsme získali další zážitky a zkušenosti z Irska. V pondělí pokračujeme opět na praxi ve firmách.