Účtaři ve Znojmě

Ve dnech 21. a 22. března 2024 se konal už 17. ročník celostátní soutěže v účetnictví s názvem MÁ DÁTI DAL, které se pravidelně od roku 2011 zúčastňujeme.

Jedná se o neoficiální mistrovství republiky středních škol v účetnictví pořádané pod záštitou Asociace obchodních akademií ČR. Letošní ročník byl výjimečný hlavně spoluprací se Svazem účetních a rekordní účastí škol.

Od covidové doby se nově soutěž skládá ze dvou kol. První semifinálové kolo proběhlo v lednu on-line způsobem a zúčastnilo se ho rekordních 380 studentů z 87 středních škol a do finálové části postoupilo 125 studentů.

Naši školu reprezentovali Tereza Křenková a Vojtěch Kuběja, kteří se probojovali mezi 125 nejlepších mladých účetních z celé ČR a postoupili tak do finálového kola. Už tento postup je velkým úspěchem. Finálové kolo soutěže se odehrává ve dvou dnech, kdy soutěžící musí absolvovat 3 hodinový písemný test a 80 minutový elektronický test. V obou testech se nově objevila certifikovaná část.

Oba naši reprezentanti se umístili v první polovině soutěžících, Tereza Křenková 41. místo a Vojta Kuběja 72. místo, jako škola jsme zaujali 27. pozici mezi 60 zúčastněnými školami.

Organizátoři studentům i vyučujícím připravili bohatý doprovodný program, jak ve formě slavnostního večera v Městském divadle, který uváděl známý komentátor ČT Vojtěch Bernatský, tak prohlídku historické části města Znojmo, pivovaru, hradebního opevnění či světoznámého znojemského podzemí.

Oběma studentům gratulujeme k umístění a děkujeme za výbornou reprezentaci školy.

Ing. Elen Válková