Na OBCHODCE to cinkalo drahými kovy

Máme to úspěšně za sebou! Tedy z ohlasů soutěžících a jejich pedagogů a rodičů, kteří přijeli ve dnech 14.–16. prosince 2023 k nám do školy, aby se utkali v sedmi disciplínách na 28. MR OPEN ve pracování textů. Mistrovství jsme organizovali takto naživo po 4 letech společně s INTERINFO ČR, z. s., Internetovou školou ZAV, za podpory Města Valašské Meziříčí a pod záštitou hejtmana Zlínského kraje, pana Radima Holiše.

Za naši školu soutěžil Jan Houdek (2.D) a Ladislav Trčka (2.D) v kategorii žáků. Honzovi se velmi dařilo, poctivá příprava na OPEN mu přinesla 2 cenné kovy:

  1. 1. místo v soutěži „Záznam mluveného slova“, kde zachytil 3 minuty a měl pouze 12 trestných bodů
  2. 2. místo za „Opis textu“ 30 minut z papírové předlohy s výkonem 357 čistých úhozů za minutu
  3. 4. místo v „Audiotranscription“

V kombinaci jednotlivců skončil Honza na 4. místě, což už mu další medaili bohužel nepřineslo.

Ladislav Trčka bojoval v soutěži „Korektura textu“ a umístil se také na krásném 4. místě s provedenými 111 korekturami a pouze 2 chybami.

Mistrem republiky 2023 v kategorii ŽÁCI se stal Lukáš Janošík, Gymnázium Olomouc – Hejčín, v kategorii JUNIOŘI je mistryní Johana Valová, Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm, v kategorii PRAKTICI je mistrem ČR Petr Hais z Obchodní akademie Heroldovy sady, Praha 10. Všem moc blahopřejeme ke skvělým výkonům.

Poděkování patří hejtmanovi Zlínského kraje, panu Radimu Holišovi, který v pátek osobně přijel všechny podpořit na slavnostní zahájení. Děkujeme městu Valašské Meziříčí a jeho dvěma představitelům. Paní místostarostka Yvona Wojaczková přivítala účastníky v pátek a pan starosta Robert Stržínek se s přítomnými rozloučil v sobotu při předávání cen, které věnovalo město Valašské Meziříčí. Poděkování největší patří Heleně Zaviačičové a Jonáši Valovi, členům výboru INTERINFA ČR, za přípravu, vedení a revize všech soutěží. Za úžasné kulturní vystoupení v úvodu patří dík Vanese Bladišinové (2.C), která zaspívala píseň Stay od Rihanny za klavírního doprovodu Tobiáše Hynčicy (2.A). V neposlední řadě patří poděkování vedení naší školy, za možnost uspořádat MR OPEN právě u nás a mým kolegyním a kolegům, kteří zde zajišťovali po celé tři dny zázemí všem zúčastněným.

Mgr. Robert Sigmund