Dny otevřených dveří 2022

V pátek a v sobotu 4. a 5. listopadu se u nás na Obchodní akademii a VOŠ Valašské Meziříčí konaly dny otevřených dveří. Na prohlídku školy k nám zavítalo 267 ještě nerozhodnutých žáků ze základní školy, kdy v pátek jsme školou provedli 174 žáků a během sobotního dopoledne 93 žáků. Tito uchazeči o středoškolské studium nahlédli do reálné výuky, byly jim vysvětleny rozdíly mezi jednotlivými nabízenými obory a následné uplatnění po absolvování na trhu práce či přijetí na vysoké škole.

Všem byla doporučena akce Na den středoškolákem, konaná dle jednotlivých oborů ve dnech 29. listopadu až 1. prosince, kde získají náhled do profilových předmětů daných studijních oborů. Dále jim byly nabízeny přípravné kurzy z matematiky a českého jazyka k přijímacím zkouškám, které budou na OAVM probíhat v měsících únor a březen 2023.

Pro stále nerozhodnuté žáky připomínáme další termín, kdy k nám můžete zavítat na den otevřených dveří, a to 20. 1. 2023.

Všem uchazečům o středoškolské studium přejeme šťastnou ruku při výběru školy a úspěšné složení přijímacích zkoušek. Děkujeme všem studentům a pedagogům, kteří se aktivně podíleli na organizaci dnů otevřených dveří.

Za organizační tým Ing. Elen Válková