Účetní tým 2019

V pondělí 18. února reprezentovali naši školu 3 žáci ze 4. B v soutěži Účetní tým 2019, kterou pořádala Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo. Soutěž se uskutečnila v Praze v budově Vysoké školy mezinárodních a veřejných vztahů. Jednalo se o první ze tří kol, na které do Prahy přijelo 17 soutěžních týmů z celé Moravy.

Dopoledne měli soutěžící za úkol vyřešit účetní případovou studii zaměřenou na různé oblasti účetnictví. Do odpoledního semifinále postoupilo 15 týmů, byly rozlosovány do 3 skupin po pěti a formou hry „Riskuj“ bojovaly o účast ve finále, do kterého z každého semifinále postoupily dva nejlepší týmy.

Náš tým ve složení Daniel Svoboda, Vendula Smilková a Eliška Skýpalová se výbornou taktikou při volbě otázek do finále Moravy dostal. K účasti v celostátním „superfinále“, kde budou za 14 dnů Moravu zastupovat 4 nejlepší týmy, jim nakonec chyběl jen malý krůček a skončili těsně pod postupovým místem. Za reprezentaci jim přesto patří pochvala a dík, protože být pátí nejlepší na Moravě je rozhodně úspěch.

Tak ať se stejně dobře povede i maturita!

Ing. Alena Machalová