Mistrovství České republiky ve zpracování textů 2024

Na konci ledna se konala nominační krajská kola Mistrovství republiky ve zpracování textů, ze kterých do celorepublikového finále se skvělými výkony postoupili Jan Houdek (2.D) a Ladislav Trčka (2.D).

Hostitelskou školou byla ve dnech 25.–26. března 2024 Obchodní akademie Neveklov, která přivítala přes 40 soutěžících z jednotlivých krajů České republiky, hlavním organizátorem bylo INTERINFO ČR a Internetová škola ZAV. První den se soutěžilo ve Wordprocessingu, korektuře textu a záznamu mluveného slova. Po těchto disciplínách proběhlo slavnostní zahájení na Městském úřadě v Neveklově za přítomnosti starosty města p. Ladislava Trumpicha, senátora za Benešovsko p. Zdeňka Hraby a dalších. Druhý den patřil disciplínám audiotranscription a opis textu. Pro žáky a pedagogy byl připraven doprovodný program, mj. navštívili Retroautomuzeum ve Strnadicích.

Naše výprava Zlínského kraje čítala 10 účastníků a velmi úspěšná v počtu umístění na stupních vítězů. Dařilo se žákům Gymnázia v Rožnově pod Radhoštěm, účastnili se také žáci Obchodní akademie Tomáše Bati a VOŠE Zlín. Bronzovou medaili z opisu textu si odvezl Jan Houdek, který se umístil také na 4. místě v záznamu mluveného slova, na 8. místě v audiotranscription, na 9. místě v korektuře textu. Ladislav Trčka zabodoval na 6. místě v korektuře textu, na 19. místě ve Wordprocessingu a na 30. místě v opise textu. V celkové výsledkové listině kombinace je Honza
na 5. místě, Láďa na 16. místě.

Kluci podali vynikající výkony, moc jim blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci školy. Velké poděkování patří také zřizovateli, kterým je Krajský úřad Zlínského kraje, Odbor školství, mládeže a sportu, který poskytl finanční podporu na dopravu.

Mgr. Robert Sigmund

 

video z průběhu soutěže

výsledkové listiny