Datel se usadil na OBCHODCE

Po čtyřech letech jsme ve spolupráci s INTERINFO ČR a Internetovou školou ZAV uspořádali soutěž ve zpracování textů, Valašský datel 2023. Do školy dorazilo se svými pedagogy 77 soutěžících z 25 škol z republiky. Tým našich písařů a písařek, který tvořili žáci 2. ročníku, zabojoval a podařilo se jim vyhrát v kombinaci družstev středních škol 1. místo.

V jednotlivcích byl nejúspěšnějším bojovníkem Jan Houdek ze 2.D, který v desetiminutových opisech skončil 2x na 2. místě, 1x na 3. místě. V kombinaci jednotlivců se Honza umístil na vynikajícím 2. místě, na 7. místě se umístil Ladislav Trčka (2.D) a na 18. místě Markéta Mrázová (2.C). Celý OAtým doplnili ještě Marek Vítek (2.D), Martina Stříteská (2.B) a Tomáš Slavík (2.B).

Moc blahopřejeme všem našim soutěžícím a děkujeme za reprezentaci školy. Děkujeme také třídě 2.B, která se podílela na organizaci této soutěže. Před námi je ZAV Olomouc, MR OPEN, krajská kola a ZAV Přerov. Jestli budeme stát opět na stupních vítězů nevíme, ale přát si to můžeme…

Mgr. Robert Sigmund