Školní turnaj ve florbale

Ve dnech 13. – 14. 11. 2019 se uskutečnily v tělocvičně naší školy tradiční turnaje ve florbale. Ve středu poměřili mezi sebou své florbalové dovednosti dívky a ve čtvrtek chlapci. Mezi dívkami trochu překvapivě triumfovaly hráčky z 2. B, které ve finále porazily tým z 3. C, které tak obhájily 2. místo z loňského roku. Na třetím místě skončily díky svému bojovnému výkonu hráčky z 1. CD, které letos můžeme považovat za pěkné „překvapení turnaje“.

Mezi muži letos kralovali čtvrťáci. Svou cestu za prvenstvím začali semifinálovou bitvou s obhájci loňského vítězství z 2. D (Schönovi bojovníci), které po svém nejlepším výkonu v turnaji porazili 3:1. Ve finále je pak čekalo chlapecké překvapení turnaje, prváci z 1. D. S těmi si však lehce poradili a mohli tak slavit svůj triumf na letošním florbalovém turnaji. V boji o třetí místo již favorité z 2. D nezaváhali a porazili kluky ze 3. D (Gunga).

Celkem se během dvou turnajových dnů představilo 9 chlapeckých a 9 dívčích družstev, tedy dohromady kolem 130 studentů. I to svědčí o tom, že sportovní klání mezi třídami, ať už se jedná o florbal, basketbal, volejbal či fotbal, se stále těší na naší škole velké oblibě.

Mgr. Petr Pokorný