Fiktivní firmy v Praze

V minulém týdnu reprezentovaly naši školu firmy Happy Rain, s. r. o. a Fancy Flowers, s. r. o. na 25. mezinárodním veletrhu fiktivních firem v Praze. Veletrhu se zúčastnilo celkem 118 firem z 9 zemí, nechyběly firmy například ze Španělska, Rumunska, Belgie, Rakouska, Itálie, Slovenska. Každá firma prezentovala svoji nabídku ve veletržním stánku v pavilonu B u Křižíkovy fontány na pražském výstavišti v Holešovicích.

Během veletrhu se uzavřelo mnoho fiktivních obchodů, a to jak mezi firmami navzájem, tak i s návštěvníky veletrhu z řad veřejnosti. Žáci si tak mohli vyzkoušet a ověřit své znalosti a dovednosti při vystavování dokladů a komunikaci se zákazníkem nejen ve své mateřštině, ale  také například v anglickém nebo německém jazyce.

Jako každý rok i letos během veletrhu probíhaly soutěže mezi firmami – o nejlepší vizitku, katalog, stánek, prezentaci aj. Naše firmy ani tentokrát nezklamaly a v soutěži o nejlepší katalog se v silné konkurenci umístily na skvělém 5. resp. 11. místě (Happy Rain, s. r. o., Fancy Flowers, s. r. o.).

Blahopřejeme!